Logotyp för Rätt sjukskrivning

För pilotdeltagare

SRS bedömningsstöd utvecklades under 2017 och 2018 och utvärderades då i en mindre pilotstudie på fyra vårdcentraler i två regioner. Användarna såg flera nyttor med ett bedömningsstöd, bland annat gav risksignaler, råd och åtgärder och nationell statistik ett tidigare och bättre underlag för bedömning av patientens behov av sjukskrivning och åtgärder för rehabilitering.

Pilotstudien 2019

Testerna under 2019 är mer omfattande än den tidigare studien. I år deltar deltar fyra regioner med totalt 23 vårdcentraler och hälsocentraler. Det innebär att fler än 150 läkare, 23 rehabiliteringskoordinatorer och 23 verksamhetschefer kommmer att utvärdera SRS bedömningsstöd.

En viktig del är att testa och utvärdera ny funktionalitet i bedömningsstödet men också att se hur uppstart, införande och användningen av bedömningsstödet ser ut hos deltagande vårdcentraler. Projektet kommer även att följa upp de nyttor och effekter som identifierades under den första pilotstudien.

Pilotstudien pågår under cirka fyra månader, från september till och med december 2019.

Vårdcentraler som deltar

I pilotprojektet ingår 23 vårdcentraler och hälsocentraler från fyra regioner.

Region Halland

Amadeuskliniken, Andersberg vårdcentral, Falkenberg vårdcentral, Husläkarna varmbadhuset Varberg, Tudorkliniken och Tvååker vårdcentral

Region Jönköping

Unicare vårdcentral Vetlanda, Vaggeryds vårdcentral, Bankeryd vårdcentral, Hälsan vårdcentral och Tranås vårdcentral.

Region Norrbotten

Hällans hälsocentral, Haparanda hälsocentral, Mjölkuddens hälsocentral, Kalix hälsocentral, Sandens hälsocentral Boden, Piteå hälsocentral och Övertorneå hälsocentral.

Region Sörmland

Fröslunda vårdcentral, Vårdcentralen Stadsfjärden, Vårdcentralen Linden, Skiftinge vårdcentral och Nävertorp vårdcentral.

Löpande information till deltagare

Via menyn till höger kan du som deltar i pilotprojektet ta del av nyheter, kommande händelser och annan information om pilotstudien.

Varje vårdcentral eller hälsocentral har även en egen sida på rattsjukskrivning.se. Där finns en beskrivning av er verksamhet, statistik och en sammanställning av genomförd nollmätning. Under pilotstudien uppdateras sidorna med användarloggar och uppgifter från nya mätningar.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!